Herfstrit 

editie 2020 geannuleerd

volgende afspraak

31 oktober 2021

Algemeenheden over de route

 

Ook dit jaar slaagden we er terug in om voor jullie een mooie route in elkaar te steken.

We vragen de deelnemers  de rust en de verkeersregels te respecteren, dit vooral op de landelijke wegen en in de bebouwde gebieden. Hou rekening met andere weggebruikers en vooral respecteer de snelheid.

Elk jaar opnieuw krijgen we van zowel bewoners als van deelnemers te horen dat bepaalde individuen alle regels aan hun laars lappen.

Gedenk echter dat zulke zaken het voortbestaan van ons evenement in het gedrang brengen en ook de goede naam en faam van de motorrijder besmeuren. Het gevolg daarvan is dat er strengere regels opgelegd worden, aan ons als organisator, en snelheidscontroles niet uitgesloten zijn.

 

 

Onderweg de 185 km lange route bevinden zich voldoende horecagelegenheden en benzinestations waar je zowel jezelf als je motor van de nodige energie kan voorzien.

 

Onderweg de route is er één controlepost halfweg de route waar jullie even kunnen verpozen bij een hapje ( van een broodje tot een volledige warme maaltijd) en een drankje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alhoewel het een bewegwijzerde route is geven we de deelnemers wel de kans om de route op hun GPS toestel te laden. Om organisatorische redenen kan dit slechts op één inschrijvingspost, nl. in Café De Vier Gekroonden. Opgelet de bewegwijzering heeft steeds voorrang op het GPS bestand. We gaan er prat op dat we steeds een duidelijke en goede bewegwijzering van onze route doen.

DSC00513.JPG
route 2019 jpeg.png

Verslag van deze editie 2019

 

Het meest besproken onderwerp van deze editie is of was zeker het weerbericht.

De lange termijn voorspelling voor 27 oktober zak er eerst veelbelovend uit en naargelang de zondag dichterbij kwam werden de vooruitzichten alsmaar grijzer. Het ging regenen en het ging koud zijn.

Met deze voorspelling begonnen we ons toch een beetje zorgen te maken. Op vrijdag 25/10 gingen we de baan op om de route van de nodige wegwijzers te voorzien en dat gebeurde onder zonnige omstandigheden. Op zaterdag bleef het aangenaam buiten en dus was het afwachten wanneer en hoe de voorspelde regen ging komen.

We kunnen hierover kort zijn, de regen viel in het midden van de nacht en om 4 uur ‘s morgens was de buienlijn voorbij en werd er geen nieuwe neerslag meer verwacht. Deze voorspelling klopte voor 100% en we kregen een mooie dag voorgeschoteld. We zijn er van overtuigd dat heel wat motorrijders afhaakten door de voorspellingen maar zij die toch de juiste keuze maakten zullen toch maar wat blij geweest zijn van hun keuze. Dus voor eens en altijd, laat je niet vangen door het weerbericht en ga er van uit dat de afwezigen altijd ongelijk hebben.

Het werd een prachtige dag en hoewel het hier en daar wat glibberig lag ( het blijft wel de Herfstrit) zagen we op de aankomstplaats in sporthal Meulenbroek niets dan blije gezichten en werden we met complimenten overstelpt.

De dag werd afgesloten met een deelnemer die met een spik splinternieuwe BMW G310 R  (de hoofdprijs) naar huis ging en de VVA die dankzij jullie allen een cheque van 19.000 euro kreeg.

Hopelijk blijft onze formule jullie boeien en zien we elkaar terug op zondag 25 oktober voor de volgende editie van de Herfstrit.

PS. De mensen die jullie bij het binnenkomen van de sporthal verwelkomden met een knuffel, zamelden met hun collectebussen 655,77 euro in voor de Warmste week ( tvv de VVA)

wegwijzer herfstrit.JPG