top of page

Herfstrit 2022

 

Na twee jaar covid ellende zijn we er terug met een jubileumeditie van jullie geliefkoosde Herfstrit.

Het is dit jaar de dertigste editie die we organiseren en als we de 15 edities van de vroegere motorclub MV Moerzeke erbij tellen, dan stellen we vast dat het dorpsplein van Moerzeke al vijfenveertigmaal het decor was voor het vertrek van de Herfstrit.

Zoals jullie zien is er nog veel plaats op het dorpsplein, komen jullie het dit jaar terug

opvullen met jullie motoren?

 

 

 

 

 

Ook is het dit jaar 50 jaar geleden dat er in Moerzeke een rit startte die enkele jaren later de Herfstrit werd genoemd.

 

 

 

 

 

 

We gebruiken deze jubileumtoestanden om er ook een mooi einde aan te breien.

Deze editie zal de laatste Herfstrit worden in zijn huidige hoedanigheid. De vergrijzing slaat toe onder de deelnemers maar vooral bij de organisatoren die het stilaan wat rustiger willen doen.

Maar niet getreurd we gaan er nog eens een ferme lap op geven en schotelen U (volgens onze bescheiden mening) de mooiste editie van de roemruchte Herfstrit voor.

Het lukte ons ondanks alles nog weggetjes en baantjes te vinden waar we nog nooit voorbijkwamen.

Helm vast, handschoenen aan, contact, start en daar gaan we…. Via de bekende aanlooproute verlaten we Moerzeke in zuidwestelijk richting.

 

Zoals al vele malen het geval was laten we ons nu ook leiden door de stroom van de Schelde. Via Zele en Uitbergen rijden we door de Scheldemeersen en in Schoonaarde steken we over naar de andere oeverkant om in de richting van Het land van Rode te rijden.

 

Van daaruit komen we automatisch in de Zwalmstreek waar we in Nederzwalm terug de Schelde oversteken om via het grondgebied van Kruisem het hart der Vlaamse Ardennen te bereiken.

 

 Dit keer laten we het centrum van Oudenaarde links liggen en gaan we verpozen op onze tussenstop die gelegen is in de Qubus.

 

Na een hapje en een drankje beginnen we aan het tweede deel van deze rit en vanaf nu volgen de hoogtekilometers elkaar op. We bevinden ons nu op het geliefkoosde terrein van de Flandriens. In het voorjaar kan je hier geen dag voorbijkomen of je wordt geconfronteerd met wielertoeristen en heuse wielerwedstrijden waar er op het scherpst van de snee gereden wordt. Wielerliefhebbers onder jullie zullen zeker de namen van de hellingen herkennen en blij zijn dat ze beschikken over de nodige PK’s en dat ze niet naar boven moeten rijden met de kracht die uit hun spieren moet komen.

 

In Kerkhove wisselen we nog maar eens van oever om op het grondgebied van Kluisbergen het gevreesde duo uit de Ronde van Vlaanderen te beklimmen. Geniet van de Oude Kwaremont en de Paterberg en voor wie er niet genoeg van kan krijgen, de Kortekeer en Taaienberg volgen ook nog. 

 

Nukerke, Maarkedal, Brakel, Maria Oudenhove ze passeren allemaal de revue.

 

Wanneer je een plaatsnaambord ziet met de naam Pijperzele mag je ervan uitgaan dat het zwaarste achter de rug is.

 

Via Herzele komen we in de streek van de Molenbeek en de Dender. Het land van Aalst waar we in Gijzegem de Dender oversteken richting Dendermonde.

 

 Onderweg naar Dendermonde snuif je de geur van verse chocolade op in Wieze bij het voorbijrijden van de Barry-Callebaut fabriek. Na een bezoekje aan onze sponsor SBMotos………..

 

 Rest ons nog een klein stukje rechtdoor om ons eindpunt, sporthal Meulenbroek te Hamme te bereiken.

            De Herfstrit door de jaren heen in cijfers

Tijdens die dertig jaar:

Schreven er zich 95150 deelnemers in

Zij reden in die dertig jaar samen 12.845.250km

En ze brachten €444.800 bij elkaar voor de Vlaamse Vereniging Autisme

Hamme_Moerzeke_dorp_medium.jpg
moes 1972.jpg
size_360_524_46855 schoonaarde.jpg
qubus.jpg
nederzwalm.jpg
P1010004.JPG
kwaremont.jpg
mobile_942_Paterberg_8.jpg
taaienberg_sign.jpg
maarkedal.jpeg
pijpezzele.jpg
gizegzm.jpg
sb.png
bottom of page